• EXTRUDOVANÁ SOJA

    EXTRUDOVANÁ SOJA

    SKLADEM NOVINKA

    5 kg

    • Cena: 485 Kč s DPH

    Dostupnost: Skladem

    Velmi atraktivní, chutný zdroj bílkovin a tuků pro ryby !

    ! Vynikající přísada do vnadících směsí !

    Složení: Extrudované celé sojové boby. Obsah některých živin: bílkoviny ( NL ) 36 %, sojový olej 23 %, škrob 3,4 %, cukr 4,8 %, vláknina 6,9 %,

    Charakteristika: Sypká směs rozdrcených, extrudovaných sojových bobů, bez další mechanické úpravy - hrubší struktura! Extrudované suroviny jsou takové, které se zpracovávají na speciálních strojích (extruderech), kde se krátkodobě (šokově) za vysoké teploty a tlaku (130 °C a 4-6 atmosfér) "uvaří". Dojde přitom k plastifikaci ("ztekucení") škrobů, zkrácení bílkovinných řetězců a likvidaci antinutričních látek( snižujících využití živin ), a také bakterií, kvasinek a plísní.
    Díky tepelnému zpracování extruzí se plně rozvinou pachové a chuťové složky, kterých má sója hojně díky vysokému obsahu oleje. Navíc takto upravené suroviny jsou až o 30 % více stravitelnější, ale především chuťově výraznější a přitažlivější ! Barva extrudované sóji je žlutá, s velmi příjemnou a výraznou olejnatou vůní. Je to vynikající pachový a chuťový atraktor pro ryby! V této úpravě je výborným doplňkem do krmítkovek a method mixů, pro výrobu krmných koulí, nebo i pro samotné krmení. Ryby, především při teplotě vody od cca 15 °C, na ni velmi dobře reagují!

    Skladování s potřeba: Skladujte v suchu, chladu do cca 15 °C a temnu, bez přístupu slunečního záření.
    Spotřebujte do 6 měsíců od nákupu. Při nevhodném skladování v teple a vlhku je extrudovaná sója snadno náchylná na žluknutí tuků a následném zaplísnění.

     

    Přihlášení

    Tato stránka používá cookies. Vice info