• SYMBIOSA KOLAGENOVÝ SALÁM 1kg

    SYMBIOSA KOLAGENOVÝ SALÁM 1kg

    natural s kvasnicemi

    • Cena: 129 Kč s DPH

    Dostupnost: Skladem

    Kolagenový salám - Natural s kvasnicemi, 1 kg

    ! Vysoký podíl surovin zajišťujících kloubní výživu !

    Ručně míchané, bez dalších masových přísad, jen se zeleninou a kvasnicemi !

    Výrazný kolagenový doplněk stravy při krmením masem, nebo i granulemi !

    ! Hypoalergenní směs surovin, bez lepku a běžných alergenů !

    Obsah surovin v suché směsi - řazeny sestupně: Hovězí vločkovaný kolagen ( 48 % ). Čerstvá dřeň z jablek s menším přídavkem mrkve ( 14 % ). Zeleninová směs s pohankou ( 14 % ). Pivovarské kvasnice ( 12 % ). Rybí tuk ( 6 % ). Tepelně ošetřené vaječné skořápky ve formě moučky ( 4 % ). Surový česnek ( 1 % ). Biodox - inaktivované kvasnice – probiotikum pro zlepšení trávení a zvýšení imunity organizmu.
    Celkem máme v suché směsi: 70 % živočišných surovin. 28 % ovoce, zeleniny a pohanky a 2 % ostatních surovin. Směs po následném namočení a uvaření obsahuje 55 % vody.

    Obsah přirozených živin na 1 kg uvařené směsi. Hrubý protein - 23,5 %. Tuk – 5,5 %. Vláknina - 2,5 %. Hrubý popel 2,4 %. Škrob 2,8 %. Voda 55 %.
    Vitamíny: A – 5610 mj., C - 116 mg., D3 – 443 mj., E - 78 mg, B1 – 10,90 mg, B2 – 4,6 mg, B3 Niacin - 35 mg, B5 kyselina pantothemová - 83 mg, B6 - 4,20 mg, B12 - 5,5 mcg, B8 = Cholin – 32 mg, Beta karoten - 2,5 mg.

    Minerály: Vápník – 0,7 %, Fosfor – 0,32 %, Sodík – 0,12 %, Hořčík - 60 mg, Měď – 4,8 mg, Železo – 45 mg, Zinek – 8 mg, Selen – 0,14 mg, Draslík - 35 mg.

    Energetická hodnota: 6,8 MJ / kg = 1625 kcal / kg

    Charakteristika směsi do salámu: Nejde o masovou směs z jatečných odpadů, jak je tomu u většiny salámů pro psy, kde hlavní složkou jsou pomleté zbytky z bourání masa, které již nelze zpracovat do potravin, obilný škrob jako pojivo a voda.
    Získali jsme nový typ suroviny, kterou si český výrobce nechal patentovat z důvodu specifických a jediněčných vlastností, jenž jiné produkty z této kategorie vůbec nedosahují. Jde o čistý vločkovaný hovězí kolagen, který je v přirozeném stavu, ale díky specifickému zpracování do velmi jemných vloček má velmi vysokou úroveň stravitelnosti i ve své přirozené podobě, která je navíc pro psy i velmi chutná a přitažlivá. Jinak je kolegen jen těžko stravitelný, díky dlouhým bílkovinným řetězcům.

    Základ této hypoalergenní, bezlepkové směsi tvoří jen hlavní suroviny, které mají být doplňkem při krmení masem ( nebo i granulemi ). Hlavní důraz v jejím složení je kladen pro kloubní výživu psů.

    Vločkovaný hovězí kolagen. Má nejvyšší podíl ve směsi a je ho zde i nejvíce ze všech našich Kolagenových salámů. Má vynikající pojivové účinky a nepotřebujeme proto přidávat do směsi škrobnatá pojiva.
    Pivovarské kvasnice jsou největším přirozeným zdrojem přírodních vitamínů, minerálů a aminokyselin. Jejich využitelností v organizmu přesahuje 90 %. V této směsi jich je dvojnásobné množství, než v ostatních našich kolagenových salámech.
    Zelenina, ovoce a pohanka doplňují přirozenou vlákninu, která je nezbytná pro správnou peristaltiku ( pohyb ) střev a tím i dokonalé trávení a využítí živin z krmiva. Zeleninu ( mrkev, petržel, zelený hrášek, červená loupaná čočka, jáhly ) jsme pro lepší trávení psem předvařilii a pomleli na pyré. Ovoce je zastoupeno čerstvou, vylisovanou dření z jablek. Pohanka je uvařená v celých loupaných zrnech.
    Rybí tuk pro doplnění nenasycených mastných kyselin, především Omega 3 a 6. Významně zlepšuje kvalitu srsti a dodává psovi snadno využitelnou energii pro tělo i celý jeho metabolizmus.
    Vaječné skořápky. Jsou najemno mleté, včetně podskořápečných blan, které obsahují vysoký podíl kolagenu, glykosaminoglykanu a elastinu. Jsou tepelně ošetřené proti salmonelóze. Vynikající a vysoce stravitelný zdroj vápníku, fosforu a stopových prvků. Spolehlivě nahradí syrové kosti. Zesilují účinek kolagenu ve výživě kloubů a šlach.
    Přírodní česnek - opomíjená a mnohými chovateli až zneuznávaná surovina pro psy. Přitom velmi pozitivně ovlivňuje metabolizmus a autoimunitu psa. Je přírodním antibiotikem s protizánětlivými účinky. Podávaný v přiměřeném, menším množství má stejně blahodárné účinky, jako u lidí a není pro psa jedem, jak je někdy prezentováno mezi laickou veřejností. Návíc je pro drtivou většinu psů také vynikajícím přirozeným ochucovadlem.
    Směs je ručně míchaná a za studena plněna do varných střev a pozvolna vařena při teplotě 75 - 80 °C, jako šunka. Neobsahuje konzervant, barviva, přidanou sůl, ani jiná ochucovadla. Čistě přírodní produkt, jen z přirozených surovin.

    Salám pro psy Naturál s kvasnicemi má přirozenou béžovou barvu. V řezu svou strukturou a vzhledem připomíná jitrnicový prejt. Na omak je ale tuhý až gumovitý, v lomu jsou vidět vločky kolagenu, drobné kousky různorodé zeleniny a rozvařená zrna pohanky.

    Doporučené použití: Kolagenový salám Naturál s kvasnicemi neobsahuje lepek, ani pro psy jiné běžné alergeny. I když nejde o typický masový výrobek, má vysoký obsah velmi dobře stravitelných živočišných surovin, mezi které kolagen, kvasnice, skořápky i rybí tuk patří. Je tak vhodným krmným doplňkem při krmení masem - Barfování, nebo i granulemi, které neobsahují doplňky pro výživu kloubů ( což je většina ).
    Kolagenový salám je vhodný pro mladé, dospělé i staré zdravé psy. Může se podávat i březím a kojícím fenám, psům s alergii na lepek, drůbeží maso, hovězí maso, vejce a jiné běžné alergeny. Pro nízký obsah tuku se dá přidávat ke krmivu i v rámci diet u obézních psů.

    Salám s kolagenem se může použít jako doplňěk stravy psa k jeho hlavnímu krmivu. Vzhledem k tomu, že má obdobný obsah živin i vody jako libové hovězí maso, může s ním být nahrazena část masa z celodenní krmné dávky, nebo jako přilepšující svačina mezi ranním a večerním krmením. Stejně tak se může krátkodobě stát na několik dní i hlavní krmnou dávkou. Nekrmte však pouze kolagenovým salámem dlouhodobě. Krmivo pro psa by mělo být pestré a různorodé. Kolagenový salám má být jen jednou z jeho složek.

    Orientační spotřeba: Kolagenový salám pro psy obsahuje 55 % vody, a tak se svým obsahem živin blíží hodnotám masa. Proto jej může pes sežrat mnohem více než suchého krmiva, které je bez vody a tudíž mnohem koncentrovanější.

    Obecné doporučení: Při barfování lze část masa nahradit v krmné dávce kolagenovým salámem a to cca 20 - 25 % ( 200 - 250 g / kg masa ) z celkové denní dávky. Pokud se kolagenový salám podává jako hlavní krmivo v samostatné dávce, počítejte s 20 - 30 g / kg hmotnosti psa. Záleží přitom na aktivitě psa, rychlosti jeho metabolismu - dle rasy psa, ročním období, aj. V zimě potřebuje aktivní pes více energie i krmiva než v létě.

    Nekrmte kolagenovým salámem velmi studeným, nebo dokonce rozmrzajícím! Můžete u citlivějších psů způsobit zánět žaludku. Ideální je pro zkrmování jeho "pokojová teplota", tj. nad 18 °C. Zajistěte psovi dostatek pitné vody ke krmivu. Nekrmte striktně podle tabulek a návodů, ale podle individuální potřeby psa!

    Přechod na nové krmivo - Kolagenový salám, nevyvolává ve většině případů u psů výraznější reakce, např. průjem. Případná řídká stolice psa může být spíše známkou překrmování v jednorázové dávce. V tom případě buďto rozdělte denní dávku na více částí, nebo uberte množství salámu. Ideálně krmte 2 - 3x denně.

    Skladování a spotřeba: Berte náš salám pro psy s kolagenem jako směs přírodních produktů, která není chemický konzervována, jen uvařená a uzavřená v neprodyšném obalu - umělém střevě.
    Skladování: Uchovávejte salám v neporušeném obalu vždy v chladu a temnu do 8 °C . Pro dlouhodobé skladování je možné ho zamrazit.

    Spotřeba: Pokud je obal zcela neporušen, chová se salám v chladu do 8 °C částečně jako konzerva. Se vzrůstající teplotou, ale klesá jeho trvanlivost.

    Nenačatý salám doporučuji spotřebovat do 60 dnů od nákupu, při skladování v lednici, nebo v suchu do 8 - 10 C.

    Po rozkrojení zkrmte kolagenový salám pro psy nejlépe do 8 dnů - skladovaný v chladu max. do 8 °C. Při teplotě do 4 °C vydrží až 14 dnů.

    Dobrá rada: Rozřezaný salám zabalte v řezu do PVC sáčku, či folie, ať nevysychá. K řezání používejte pouze čistý, umytý nůž. Špinavý nůž, např. od starého masa aj. zavleče na salám nežádoucí mikroorganizmy a ten se začne v řezu rychle kazit - zaplísní.

    • SYMBIOSA
    • SYMBIOSA
    • SYMBIOSA
    • SYMBIOSA
    • SYMBIOSA
    • s
    • s
    • s
    • s
    • s
    • s
    • s
    • s
    • s
    • s

    P

     

    NONSTOP LINKA

    tel : 733/ 320 561

     S

     

    TOPlist

    Přihlášení

    Tato stránka používá cookies. Vice info