SYMBIOSA DOPLŃKOVÉ KRMIVO – PŘÍLOHOVÉ
Charakteristika: Doplňkové krmivo je určeno jako příloha pro příznivce BARFování, tzn. krmení psů syrovým masem. Lze jej však použít i při krmení vařeným masem, nebo pro zalití masovým vývarem. Krmivo neobsahuje žádné konzervanty ani barviva ! Neobsahuje pšenici ani kukuřici !
Obsahuje :
Extrudované suroviny: jáhly ( loupané proso ), pohanka, oves setý, zelený hrách, len setý, bramborové vločky.
Sušené rostlinné suroviny: Jablečná a mrkvová dřeň, pšeničné klíčky, sladový květ, dřeň z červené řepy, bylinná směs - tymián, rozmarýn, anýz, špenát, saturejka, máta.
Drcená semena: Ostropestřec Mariánský, lněné semeno, jádra z červené vinné révy, dýňová semena.
Živočišné suroviny: Pivovarské kvasnice, lososový olej, sušená vejce - vyrobeno v ČR, sušená hydrolyzovaná játra.
Ostaní suroviny: vitamín C, inaktivované kvasnice.
Obsah přirozených živin na 1 kg krmiva: Hrubý protein - 14 %. Tuk – 8 %. Vláknina - 6,6 %. Sacharidy - 5 %. Popel - 6,3 %. Škrob 23,5 %. NaCl - 0,3 %.
Vitamíny: A – 5.750 mj., C - 1016 mg., D3 – 135 mj., E - 25 mg, B1 – 8,2 mg, B2 – 6,4 mg, B6 - 48 mg, B12 - 2,3 mcg, B8 = Cholin – 840 mg, Beta karoten - 9,4 mg.
Minerály: Ca – 1,4 %, P – 0,4 %, Na – 0,13 %, Cu – 6,5 mg, Fe – 59 mg, Zn – 26 mg, Se – 0,2 mg.
Energetická hodnota: 2,6 MJ / kg = 609 kcal / kg
Obecně se k masu přidává asi 10 - 20 % ( 100 - 200 g na 1 kg masa )doplňkového rostlinného krmiva, vzhledem k jeho složení a obsahu vlákniny. Záleží na tom, jaké doplňky stravy ještě používáte. Pokud žádné, může se dát rostlinných granulí až 20 % z hmotnosti krmné porce. ( Mám také informace od chovatelů, že dávají až 25 % ( 250g / kg ) rostlinné složky při krmení masem.)
Skladování : Doplňkové rostlinné krmivo je konzervováno přirozenou cestou, a to je vysušením. Uchovávejte jej proto v suchu, temnu a při teplotě nejlépe do 15 °C.
Doporučená spotřeba do 3 měsíců od nákupu. Krmivo vydrží sice déle, protože však neobsahuje průmyslová digestiva - ochucovadla, suroviny ztrácejí dlouhodobým skladováním na chuťové i pachové atraktivnosti.
Nový komentář